Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mail

Poul Steffensen.

Lidt om Poul Steffensen.

Poul Steffensen er især husket for sine mange tegninger til utallige børnebøger, ikke mindst "Gøngehøvdingen" og "Dronningens Vagtmester".
Tegningen herover er fra "Gøngehøvdingen".
Poul Steffensen blev født den 2. december 1866 i Vejerslev ved Bjerringbro. Steffensen kom i malerlære på landet, og blev, efter fem års læretid, uddannet malersvend. Han rejste til København hvor han i begyndelsen ernærede sig som malersvend. Steffensen begyndte i 1887 på Kunstakademiet hvor han gik i 2½ år, før han måtte stoppe på grund af sygdom. Rejste tilbage til Jylland et par år, hvor han genvandt sit helbred. Han begyndte at udstille i 1892, i begyndelsen var det landskaber med dyr, og senere også portrætter.
Poul Steffensen døde den 28. maj 1923 i Aarhus.

En meget produktiv kunstner.

Poul Steffensen var meget produktiv, og har malet mange malerier, ofte idylliske motiver fra landet med marker og bondens dyr. Derudover utallige illustrationer til bøger og blade, og desuden mange postkort og anskuelsestavler til skolerne.
Steffensen har også malet mange altertavler. I Københavnsområdet til f.eks. til Brorsonskirken i Rantzausgade, og Sionskirken på Østerbrogade.
I Brorsonskirken er/var altertavlen, som forestillede den korsfæstede Kristus, i vore dage fjernet fra alteret og flyttet/gemt op på førstesalen bag rækværket ved orglet. Som ny erstatning er opsat en altertavle med graffiti. Forklaringen jeg fik i kirken var den, at kirken i vore dage er en børne og ungdomskirke, så for at skåne de små for at skulle se på en korsfæstet person, havde man fjernet Steffensens altertavle!
I Sionskirken på Østerbrogade hænger Steffensens altertavle stadig på sin plads.


Maleri.
Maleri af Poul Steffensen. Privateje.

Postkort.

Et par eksempler på postkort tegnet af Poul Steffensen:

Gammelt postkort.
Postkort fra begyndelsen af 1900-tallet.
Gammelt postkort.
Postkort fra begyndelsen af 1900-tallet.

Originaltegning af Poul Steffensen.

Det er aldrig lykkedes at erhverve en af Steffensens originaltegninger til Carit Etlar eller Augusta Etlars bøger. Men herunder er en af Steffensens originaltegninger til et af Grimms eventyr, som han også har tegnet illustrationer til.

Originaltegning.
Tegning til Grimms eventyr:
"Bord dæk dig, Æsel stræk dig, Knippel far ud af din Sæk".

© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01