Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mailNyhedsmail fra CaritEtlar.dk - Den 4. marts 2018.

  Her på Østsjælland har vi været forskånet for næsten alt sneen. Dog faldt der et meget lille drys for et par dage siden, men det er også så godt som væk nu. Men vi er endelig i marts, og nok kan der endnu nå at komme nogle flere kolde vinterdage, men lang kan vinteren ikke blive.

Denne nyhedsmail henviser til to avisartikler af Augusta Etlar som hun skrev under sit pseudonym J. E. Cart.
- Den ene artikel er om og med et eventyr med titlen: "H. C. Andersens Have", som var i dagbladet Dannebrog den 6. marts 1893.
- Og den anden artikel er om billedhuggeren Carl Peters, en artikel som var i dagbladet Dannebrog den 21. april 1894, og som havde overskriften "Lidt om Billedhugger, Prof. Peters".

"H. C. Andersens Have".
I 1893 besluttede de danske udvandrere i Amerika at ville opstille en statue af Andersen i Chicago, udført af kunstneren Johannes Gelert.
Der blev startet en indsamling blandt amerikanske indvandrerbørn, og Augusta Etlar besluttede at bidrage med nogle eventyr i lille bog, som skulle sælges til fordel for indsamlingen.
Om "H. C. Andersens Have", samt om billedhuggeren Johannes Gelert, og om Verdensudstillingen i Chicago i 1893, kan du læse "lidt mere om her..."

Billedhuggeren Carl Peters.
Denne artikel om Peters er upersonlig, det vil sige, at det er et regulært interview, hvor Carl Peters delvis selv fortæller om sit liv, og om sine kunstværker.
Augusta Etlar skrev nogle artikler i disse år, som senere viste sig at skulle blive afsnit i hendes erindringsbog om Etlar: "MINDER". Det er derfor slet ikke utænkeligt at denne artikel om "Carl Peters" også var overvejet som et selvstændigt kapitel i "MINDER"
Du kan læse om Carl Peters her...

Diverse.
Jeg har flyttet lidt rundt på websiderne. En begyndende oversigt over selvstændige websider samt større artikler og afsnit, er ved at blive samlet på eet sted, under websiden "Indhold". Det betyder at det lille leksikon er blevet nedlagt, og emnerne derfra er flyttet over på det nye samlingssted.
Jeg har eksperimenteret med en egentlig søgefunktion på alle Etlar-websiderne, og det er selvfølgelig muligt. Men da alle siderne stort set handler om det samme, nemlig Etlar-familien og menneskerne og tiden omkring dem, så giver en regulær søgefunktion på et enkelt ord et overvældende antal resultater, som stort er set ubrugelige. Så derfor er denne nye "indholdsside" med link til det væsentligste påbegyndt.

Jeg har modtaget et spørgsmål angående en tidligere nyhedsmail.
Jeg er blevet spurgt om det var den rigtige Thyra, som jeg skrev om i forbindelse med Augusta Etlars lille eventyr "Troens Blomst", der blev omtalt i en tidligere nyhedsmail? Der var jo to prinsesse Thyra'er.
Da jeg omtalte prinsessen var jeg sikker på at jeg havde fat i den rigtige, men jeg har besluttet at gennemgå det skrevne en gang mere, for at rette eventuelle sammenblandinger, og fejl og dumheder.
Resultatet vil blive fortalt på et senere tidspunkt.

Ha' et godt forår, hilsen Henning Jensen.© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01