Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mailNyhedsmail fra CaritEtlar.dk - Den 13. juni  2018.

Angående EU's persondatabeskyttelse der trådte i kraft den 25. maj 2018.
Som meget af det der kommer fra EU, så handler også denne lov om indskrænkninger og begrænsninger, og som jeg ser det, så er der i loven ydermere indskrevet en række gråzoner, som kan tolkes forskelligt efter behov.

Jeg har tidligere fjernet alt personligt fra Etlar-websiderne fra dengang der var login. Og nu fjerner jeg også mailadresser, som jeg i stedet fysisk skriver ned på en liste her ved siden af min computer.
E-mailadresser er nødvendige hvis der fortsat skal sendes e-mail.

Til og afmelding til nyhedsbrevet foregår fremover pr. mail.
Hvis der på denne webside klikkes på tilmeld eller afmeld, så åbnes dit mail-program, hvor der i forvejen er skrevet den nødvendige tekst. Så der skal intet yderligere skrives eller tilføjes til mailen - der skal blot klikkes på send.
Når den sendte mail modtages her, så bliver afsenderens mailadresse tilføjet, eller slettet, fra min private håndskrevne liste, og du får en bekræftelsesmail der kort meddeler at det er sket.

Så hvis du fremover ikke vil have en nyhedsmail, så skal du blot klikke på afmeld, og jeg vil så slette din mailadresse fra min hjemmelavede mail-liste.
Og hvis du ingenting foretager dig, så er det en accept af, at du fremover vil modtage nyhedsmailen.

David Monies.
Da jeg for 1½ måned siden havde besluttet at medtage omtale af endnu en af Augusta Etlars avisartikler, "Monies og Goldschmidt", samt det tilsvarende kapitel i erindringsbogen "Minder om Carit Etlar", så var det en "nem sag", for jeg havde gennem nogen tid samlet sammen og bestemt hvad der skulle medtages.
Imidlertid opstod der hurtigt nogle forhindringer som jeg ikke havde taget højde for  angående illustrationerne. For nogle af dem jeg havde besluttet at medtage, fik jeg ikke tilladelse til at vise, og måtte udelade.
Det drejer sig bl.a. om et par malerier fra Norge, som jeg godt ville have inddraget i "fortællingen". Men da dette om Monies efterhånden er trukket lidt langt ud, må jeg her og nu "sætte en streg i sandet", og de norske malerier må så tilføjes engang i fremtiden. Det er mit håb at jeg senere også når at fortælle lidt om romanen "Bjørneæt", samt om Etlar-parrets slægts norske fortid, så til den tid vil jeg tage emnet op igen.

Der er egentlig store ligheder mellem Etlar og Monies. Etlar skrev en næsten uendelig række små fortællinger der blev trykt i næsten samtlige ugeblade og aviser, for at leve af det.
Og på sammen måde malede Monies en masse malerier af alt og alle, for også at kunne leve af det.
Så mange malerier nåede Monies at male, at enkelte af hans malerier ofte dukker op på kunstauktioner, og bliver tit solgt til latterlig lave priser.

Link til Augusta Etlars artikel "Monies og Goldschmidt", samt det 20. kapitel "Gode Venner mødes" fra Erindringsbogen.

Ha' en god sommer. Hilsen Henning Jensen.

© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01