Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mail

Nyhedsmail fra CaritEtlar.dk - Den 21. juli 2018.

"Readings from the Dane" og "A Stork's Nest"
  Hvilken vidunderlig sommer. Dog lægger varmen en dæmper på det hele. Så i denne måned har jeg taget en pause fra Augusta Etlars avisartikler, og har i stedet samlet lidt om et par engelske bogudgivelser, "Readings from the Dane" og "A Stork's Nest", som begge indeholder nogle Etlar-fortællinger: .
  I 1885 og 1886 udkom disse to novellesamlinger i London, som begge har John Fulford Vicary's navn på forsiden, til trods for at han ikke selv er forfatter til nogle af fortællingerne. Det er to bøger med skandinaviske noveller som Vicary blot har samlet og fået udgivet.
  John Fulford Vicary var dog selv forfatter til nogle få andre bøger. Men han var egentlig en velhavende uldtøjsfabrikant, og ejer af flere fabrikker i det gamle Devonshire i det sydvestlige England. Vicary havde fået en, set med datidens engelske øjne, meget besynderlig interesse for skandinavisk litteratur og historie.
  Som et eksempel på Vicary's oversættelser er der fra "A Stork's Nest" medtaget Etlar-fortællingen "The White Stone".
  Du kan læse lidt mere om de to bøger samt om John Fulford Vicary her...

Aforismer.
  Jeg har oprettet en webside hvor Etlars mange aforismer, sentenser, eller som han selv kaldte dem: "Tanker", fremover bliver samlet. Tidligere er der her på websiderne blevet omtalt nogle af disse Etlar-sentenser, og efterhånden som alt det tidligere skrevne bliver gennemgået vil disse, allerede omtalte aforismer, også blive flyttet til denne nye side.
  Grundlaget for den nye side er en lille samling af "Tanker" som Etlar selv havde samlet, og som blev udgivet i tidsskriftet "Aaret rundt" i 1890.  
  Klik og læs nogle af Etlars aforismer her...

Ha' en fortsat god sommer, hilsen Henning Jensen.

© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01