Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mailNyhedsmail fra CaritEtlar.dk - Den 1. februar 2018.

 Tiden går hastigt, og en måned af det nye år er allerede forløbet. Denne nyhedsmail er en opfølgning og en foreløbig afslutning på omtalen af bogforlæggeren Edvard Meyer, med en omtale af Etlars novellesamling "En Skibsjournal", som er 5 små sømandsoplevelser som blev trykt som en del af Meyers "Flyvepostens Nytaarsgave for 1850".

"En Skibsjournal".
Denne fortællesamling omfatter fem små fortællinger:
"Et Eventyr i Alexandria"
, "En Sørøver", "Carnavalet", "John Djævel" og "Pagitta".
Det er Carit Etlar når han er bedst, så den lille fortællesamling fortjente næsten en selvstændig fysisk udgivelse.
Du kan læse lidt om novellesamlingen "En Skibsjournal" her, hvor der også er tilføjet nogle få bemærkninger, og hvorfra de 5 fortællinger også kan læses eller downloades...

"Hvorledes Salomon Baadsmand og Gjøngehøvdingen blev til".
En artikel af J. E. Cart, Augusta Etlars pseudonym, fra dagbladet Dannebrog den 26. december 1894. I denne artikel fortæller Augusta Etlar lidt om Carit Etlars sømandstid, den tid som inspirerede ham til den lille fortællesamling som er nævnt herover.
Artikel blev næsten uændret brugt som det 16. kapitel i Augusta Etlars erindringsbog om Carit Etlar: "MINDER".
Artiklen er tilføjet omtalen af kapitlet, hvorfra artiklen også kan læses eller downloades, og hvor også selve det 16. kapitel fra erindringsbogen er, hvis du skulle få lyst til at sammenligne.

 Hermed ønskes en god vinter, og lad den fortsætte mildt; det er næsten for sent at skulle begynde med kulde og sne nu.:-)

Hilsen Henning Jensen.© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01