Carit Etlar

Forside | Indhold | Nyhedsmail | Om websiden | E-mail


Nyhedsmail fra CaritEtlar.dk - Den 26. november 2017.

 Der er igen gået lidt rigelig lang tid siden der sidst blev sendt mail herfra. Og trods årets mange personlige fortrædeligheder, så ser året endelig ud til at slutte lidt mere lyst, end det var frygtet.
Imidlertid er der alligevel sket en del på Etlar-websiderne.
Noget vrøvl er blevet rettet, nogle gentagelser er forenklede, og planen med at flette indholdet fra de gamle nyhedsbreve ind i selve historien om Etlar, forløber nogenlunde godt. Dette sidste har foranlediget at jeg har oprettet nogle få tilføjelser i form af selvstændige sider, hvor tidligere omtalt stof vil blive samlet.
Det drejer sig her og nu om tre personer, som er blevet nævnt flere gange, og som også fremover vil blive nævnt igen. Nemlig Stephan Nyeland og hans planteskole Vilvorde, samt bogforlæggerne Edvard Meyer og A. C. Riemenschneider.

  Fortællingen om bogforlæggerne Meyer og Riemenschneider tager begge deres udgangspunkt i Carit Etlars fortælling "Jeanne Tuyon".
Se og læs lidt om "Jeanne Tuyon" her...

Edvard Meyer's dagblad "Flyveposten" udgav første gang "Jeanne Tuyon" som føljeton, og da både "Flyveposten" og avisens redaktør Edvard Meyer er nævnt nogle gange her på websiderne, og vil blive det igen i forbindelse med endnu en Etlar-udgivelse, så er her oprettet en side hvor oplysningerne om Edvard Meyer bliver samlet.
Se og læs lidt om Edvard Meyer her...

A. C. Riemenschneider udgav en del år senere også fortællingen "Jeanne Tuyon", men nu med et ny titel: "Krybskytten".
Og da også dette forlags andre Etlar-udgivelser senere bør nævnes så har jeg også påbegyndt en webside om bogforlæggeren Riemenschneider, hvor det tidligere allerede omtalte, samt det kommende om ham, bliver samlet.
Se og læs lidt om Riemenschneider her...

Stephan Nyeland og planteskolen Vilvorde i Gentofte.
Grundlæggeren af planteskolen Stephan Nyeland er også nævnt flere gange her på Etlar-websiderne hvor det meste vil blive samlet på en enkelt webside.
Se og læs lidt om Stephan Nyeland her...

"Tvisel Munke". Etlar samlede og skrev i sine yngre dage en hel del sagn og eventyr. Mange af dem udkom i en bog med samme titel, "Sagn og Æventyr". Men Etlar skrev flere end dem der er medtaget i samlingen, hvoraf flere af disse "ekstra" blev udgivet i forskellige ugeblade.
En af disse "skrøner", eller gammelt sagn, er "Tvisel Munke", som blev trykt i "Jydsk Søndagsblad".
Sagnet er medtaget og lagt her...

  Hilsen Henning Jensen.


Klik og kom tilbage hvor du kom fra...

© www.CaritEtlar.dk - Websiden er sidst rettet den 21/07/2018 16:59:01